Mergi la conţinutul principal

Bună, sunt medicU
Spune-mi, ce te doare?
Îți pot evalua gratuit starea de sănătate

MedLife s-a alăturat misiunii SanoPass de a promova un stil de viață sănătos. (Vezi detalii aici)

Anonim in Fitness

Echipament de Sala pentru Femei

Fie că ești pasionată de sport, fie că acum începi să îți construiești o rutină cu un stil de viață mai activ, cu siguranță știi cât de important este echipamentul pe care îl porți. Echipamentul te poate ajuta atât în ceea ce privește optimizarea efortului fizic depus, cât și prin a îți oferi un boost de energie și determinare pentru a începe antrenamentele.

Echipamentele de sală potrivite depind de tipul antrenamentelor, dacă le desfășori la sală sau în aer liber, cât și de intentisitatea efortului fizic pe care urmează să îl depui, însă cel mai important aspect este să alegi echipamentul în care te simti cel mai confortabil.

În cele ce urmează  vom trece în revistă echipamentul pentru sală, cum să alegi cele mai bune articole, dar mai ales ce nu trebuie să îți lipsească din geanta de sală.

Cel mai important aspect de menționat în cazul echipamentelor de sală pentru femei este că nu trebuie să îți lipseasca niciodată bustiera pentru a susține pieptul pe durata activității fizice depuse.

În ceea ce privește topurile de sală sau tricourile, este recomandat să alegi întotdeauna materiale special folosite pentru echipamente sportive deoarece materialele dedicate pentru astfel de activități au la bază tehnologii speciale care să te protejeze și să îți ofere confort pe durata antrementului pe care îl desfășori. Deși poate părea la îndemână să folosești tricouri mai vechi de acasă, ia în calcul că acelea nu îți pot oferi același grad de confort ca cele special concepute pentru sport.

De asemenea, un alt factor important de luat în calcul este alegerea mărimii potrivite. Dacă alegi un tricou sau top care este prea strâmt atunci acesta ți-ar putea creea disconfort în timpul antrementului și nu te vei putea concentra pe efectuarea corectă a exercițiilor. Pe de altă parte, dacă alegi un tricou sau top prea larg atunci atunci nu vei putea avea o imagine corectă asupra posturii tale și există posibilitatea să te încurce pe parcursul antrenamentului.

În cazul în care nu ai timp sau nu îți dorești să investești în astfel de echipamente poți opta pentru un tricou din 100% bumbac.

În ceea ce privește pantalonii de sport, aici opțiunile se împart în două: colanți sau pantaloni sport.

Colanții sunt opțiunea cea mai comună în rândul femeilor deoarece oferă libertate de mișcare, însă este important de menționat că în acest caz colanții potriviți sunt cei special concepuți pentru activități sportive și nu cei de stat în casă. Colanții special concepuți pentru sală sau alte activități sportive au materiale care permit pielii să respire pe durata antrenamentului, fante de aerisire și chiar cusături gândite pentru a susține musculatura în timpul mișcărilor.

Ca și în cazul topurilor este foarte important să alegi o pereche de colanți cu măsura potrivită deoarece dacă sunt prea strâmți riști ca antrenamentul să nu fie eficient și să ai parte de disconfort pe toată durata practicării antrenamentului.

Cea de-a doua opțiune este dată de pantalonii de trening. Pantalonii de trening sunt mai potriviți în cadrul antrenamentelor de tip cardio sau care nu solicită foarte mult mușchii picioarelor.

Ca și în celelalte cazuri, este extrem de important să alegi o masura potrivită și un material lejer în care să te simți confortabil. De asemenea, este recomandat să optezi pentru un croi drept care să îți permită să desfășori mișcările cu lejeritate.

În ceea ce privește încălțămintea, cea mai sigură alegere este reprezentată de pantofii sport speciali concepuți pentru sport deoarece au tehnologii speciale care asigură protecție pe durata antrenamentelor. Majoritatea modelelor au perne de aer sau spumă care îți protejează piciorul atât în timpul antrenamentului, cât și în caz de accidente. De asemenea, suportul pentru gleznă este întotdeauna mai întărit în cazul pantofilor sport pentru a maximiza protecția piciorului. Un alt aspect important de menționat este dat de calitatea materialelor deoarece pantofii sport au materialele care permit piciorului să respire și îți asigură confort.

Dintre toate elementele care constituie echipamentul de sală pentru femei, pantofii sport sunt cei mai importanți și reprezintă cea mai bună investiție pentru o postură corectă și pentru desfășurarea antrenamentelor în condiții optime.

Pe lângă toate aceste elemente, nu uita să iei cu tine geanta de sală în care să te asiguri că incluzi lucrurile esențiale precum: o sticlă de apă pentru a te hidratata corespunzător, un elastic de păr, prosop și haine de schimb.

 

 

Map

Scrie-ne Ai o întrebare
sau vrei un pachet personalizat?

Formular