Mergi la conţinutul principal

Bună, sunt medicU
Spune-mi, ce te doare?
Îți pot evalua gratuit starea de sănătate

MedLife s-a alăturat misiunii SanoPass de a promova un stil de viață sănătos. (Vezi detalii aici)

Anonim in Fitness

Fintess-ul în viața modernă

Deja nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că sportul ajută la o calitate mai bună a vieții pe toate planurile, mai ales din punct de vedere fizic și psihic. Există nenumărate resurse, tutoriale, cărți, articole, antrenamente gratuite și chiar programe cu plată încât oricine poate accesa informațiile necesare pentru a începe să lucreze la a avea un stil de viață mai activ sau pentru a vedea ce exerciții sunt potrivite pentru anumite grupuri de mușchi.

Avem tot suportul de care avem nevoie la un click distanță, dar cu toate acestea majoritatea persoanelor se plâng că nu reușesc să aibă un stil de viață activ, ba din contră, devin din ce în ce mai sedentare. Ultimii doi ani au condus la o creștere majoră a numărului de persoane sedentare deoarece majoritatea oamenilor au lucrat de acasă așadar nici mișcarea până la un mijloc de transport nu a mai făcut parte din rutina lor zilnică.

Statul în casă a condus la un grad de sedentarism mult mai mare deși există și opțiuni nenumărate de a face fitness acasă ceea ce ne demonstrează că problema nu a fost lipsa de informație sau lipsa de timp, ci faptul că decizia de a începe să faci sport ține de o schimbare pe care trebuie sa o facem mai întâi mental și apoi să punem în aplicare.

A face fitness în această perioadă nu presupune costuri sau drumuri, ci la bază stă decizia de începe și de a lucra la a dezvolta disciplina necesară pentru a fi constanți în antrenamentele pe care le practicăm.

Dincolo de beneficiile fizice, acum mai mult ca niciodată este necesar să ne evaluăm rutina – cât timp stăm pe scaun sau pe canapea? Mulți dintre noi s-ar putea să constante că majoritatea zilelor lor se petrec de pe scuanul de birou sau din canapea. Cât de des ne hidratam? Cât de des ieșim la o plimbare pentru a respira aer proaspăt? Cât de bine dormim?

Toate aceste aspecte sunt părți extrem de imortante din viața noastră de care trebuie să avem grija. Fitness-ul poate ajuta la avea o silueta mai zveltă sau un corp mai tonifiat, însă poate face mult mai mult decât atât. Calitatea vieții noastre poate fi îmbunătățită considerabil chiar și dacă începem cu mici mișcări. Printre cele mai importante beneficii ce pot reieși din practicarea unui stil de viață activ se numără: o postură mai bună deoarece majoritatea oamenilor se plâng de dureri de spate cauzate de faptul că stau mereu la birou, un somn mai odihnitor, mai multă energie, ameliorarea stărilor de anxietate, o stare de bine mai accentuată, productivitate crescută, idei mai bune deoarece ajută și latura creativă, iar lista de beneficii poate continua.

Deși traversăm vremuri dificile în care nivelul de stres este pe o pantă asecendentă și deși mulți dintre noi muncim multe ore, acestea nu sunt scuze pentru a nu face sport ci, din contră, trebuie folosite ca puncte de pornire către un stil de viață mai activ. Schimbări mici precum o sesiune de stretching, o plimbare sau antrenamente scurte de 15-20 de minute vor aduce beneficii considerabile și cu siguranță pe măsură ce benficiile încep să apară, va apărea și motivația necesară.

Cea mai bună metodă de începe este pur și simplu de începe cu un efort cât de mic deoarece motivația nu apare niciodată când trebuie să începem, însă prin a începe să facem un efort fizic chiar și atunci când nu avem neaparat dispoziția necesară, vom resimți beneficiile.

Map

Scrie-ne Ai o întrebare
sau vrei un pachet personalizat?

Formular