Mergi la conţinutul principal

Bună, sunt medicU
Spune-mi, ce te doare?
Îți pot evalua gratuit starea de sănătate

MedLife s-a alăturat misiunii SanoPass de a promova un stil de viață sănătos. (Vezi detalii aici)

Anonim in Fitness

Importanta Sportului in Viata Cotidiana

Sportul este esențial în viață noastră  și deși toată lumea deține această informație este important să înțelegem beneficiile pe care sportul le are aduce în viață noastră deoarece sportul este cu siguranță calea către o viață sănătoasă.

Într-o societate de consum în care tot mai mulți oameni optează pentru fast food sau alimente procesate și în care oamenii au programe de lucru prelungite cu joburi din ce în ce mai stresante, sportul reprezintă cea mai bună soluție pentru diminuarea stresului și pentru un nivel crescut de energie și bună dispoziție.

Este știut de toată lumea că sportul ajută la pierderea kilogramelor și la definirea unei siluete zvelte și tonifiate, dar sportul ajută pe toate planurile legate de viața noastră.

În acest articol vom detalia beneficiile principale pe care sportul le are în viața noastră:

  • Ajută la creșterea imunității și astfel vom fi mai putin predispuși la răceli sau viruși
  • Eliberează sertotonină, hormon responsabil cu starea de bine, astfel că vom fi mai bine dispuși
  • Ajută memoria, cât și abilitatea de concentrare
  • Devenim mai creativi și ajungem să avem idei mult mai bune
  • Ajută la o viață sexuală mai bună
  • Ameliorează stările de anxietate și poate fi un adevărat aliat în lupta cu depresia
  • Eliberează stresul
  • Ajută la o mai bună încredere de sine
  • Devenim mai disciplinați și mai productivi
  • Dezvoltă abilitățile sociale

Toate aceste beneficii, pe lângă multe altele, apar dacă suntem constanți în obiceiul de a practica sport și dacă reușim să integrăm o astfel de rutină în viața noastră.

Sportul se poate practica atât acasă prin urmarirea a mai multor tipuri de antrenamente online sau chiar prin practicarea unor exerciții comune cum ar fi abdomene, genoflexiuni, strethcing, flotări, cât și afară prin activități de tip jogging, plimbare, sărituri cu coarda, plimbare cu bicicleta sau activități de grup precum baschet, fotbal, volei și alte astfel de sporturi de echipă. Pe lângă aceste opțiuni, există, desigur, și opțiunea de a merge la sală unde poți lucra cu aparate dedicate diferitelor grupuri de mușchi sau poți lucra direct cu un antrenor care să vină cu exercțiile potrivite, personalizate pentru greutatea, energia și abilitățile tale.

Indiferent de opțiunea alesă, reține că cel mai important este să faci mișcare și că toate activitățile enumerate mai sus te pot ajuta să ai o calitate mai bună a vieții și să vezi schimbări în bine în ceea ce privește atât condiția ta fizică, cât și îmbunătățiri din punct de vedere psihic.

Fiecare persoană, indiferent de vârstă, greutate sau condiție fizică are nevoie de sport, iar opțiunile sunt nenumărate, așadar cu siguranță poți găsi o activitate care să îți placă și care să ți se potrivească.

Map

Scrie-ne Ai o întrebare
sau vrei un pachet personalizat?

Formular