Mergi la conţinutul principal

Bună, sunt medicU
Spune-mi, ce te doare?
Îți pot evalua gratuit starea de sănătate

MedLife s-a alăturat misiunii SanoPass de a promova un stil de viață sănătos. (Vezi detalii aici)

Mircea in Medical

Importanta pauzei pentru cei ce lucreaza la birou

Despre creativitate se spune ca este cheia pentru concurenta sustinuta, insa cum pot fi creativi cei care isi desfasoara activitatea la birou in momentul in care oboseala incepe sa isi spuna cuvantul?

Pentru cei care lucreaza in vanzari, PR sau marketing, este deosebit de important sa fie mereu fresh fata de ceilalti, iar din acest motiv pauza de lucru este binemeritata si este foarte important sa fie inteligent planificata.

Laptopul, pc-ul sau celelalte dispozitive utilizate in timpul programului de lucru isi vor  pune amprenta asupra angajatilor si le  vor oferi senzatia de oboseala si chiar un simptom de durere de ochi.

Tocmai din acest motiv, angajatii care lucreaza la birou este foarte important sa isi ia o pauza de 45 de minute. In acest timp vor putea sta relaxati si de asemenea, se vor putea hrani si hidrata pentru ca la sfarsitul celor 45 de minute sa se reapuce de treaba.

Este extrem de importanta o astfel de pauza atat pentru sanatatea ochilor in primul rand, cat si pentru sanatatea fizica. Intreg corpul este tinut sub presiune in timpul sederii la calculator, iar o astfel de pauza nu doar ca este benefica pentru ochi, ci si pentru spate si picioare. De asemenea, sanatatea mentala are de castigat in urma unor astfel de pauze zilnice.

Angajatii de la birou ar fi de asemenea indicat sa isi ia o pauza de 5 – 10 minute in fiecare ora sau cel tarziu odata la doua ore daca se ocupa de redactarea textelor sau de introducerea datelor in calculator.

In cazul in care activitatea este desfasurata sub presiunea timpului, atunci se poate lua si o pauza de 10 – 15 minute odata la doua ore. Sa nu credeti ca timpul in care faceti pauze este unul pierdut. In niciun  caz.

In majoritatea cazurilor, aceste pauze va ajuta sa dati un randament mult mai bun pentru ca va limpeziti gandurile in cele cateva minute de pauza si va lasati ochii sa faca o pauza. Apoi, va puteti apuca din nou de treaba iar productivitatea va fi mai mare decat in cazul in care nu ati face pauze si ati simti cum durerea de ochi incepe sa isi faca simtita prezenta.

Daca lucrati la sediul firmei este important sa respectati aceste detalii (pauza la 1-2 ore), insa in cazul in care va desfasurati activitatea de acasa aveti posibilitatea de a va lua pauza mai repede sau mai tarziu, in functie de preferinte, si puteti face pauzele mai lungi.

De preferat ar fi ca in timpul pauzelor scurte sa aveti la indemana cateva fructe, nuci sau migdale pe care sa le consumati, pentru a va oferi un boost de energie. Veti observa rapid ca puterea de concentrare va creste semnificativ.

In plus, este mult mai sanatos sa consumati fructe sau alte produse care va ofera energie si sunt benefice pentru sanatate, decat sa petreceti timpul pauzei fumand o tigara, stiind cat de mult afecteaza in mod negativ fumatul starea de sanatate.

Etichete:
Map

Scrie-ne Ai o întrebare
sau vrei un pachet personalizat?

Formular